PRIKBORD

Reactie na een heel heftige hulpverleningsinzet:

Bij deze wil ik jullie het volgende vertellen. Zoals sommige van jullie al weten heb ik enkele weken geleden een slachtoffer van een steekpartij moeten reanimeren. Dit was een hele heftige situatie en helaas heeft het slachtoffer het niet gehaald. Bij het incident is er een kleine kans geweest dat er bloedcontact is geweest tussen het slachtoffer en mijzelf. Met het risico van overdracht van Hepatitis B (wat het slachtoffer ook had) hepatitis C en HIV ( gelukkig is het slachtoffer hiermee niet bekend, maar we laten het wel onderzoeken).

Naar aanleiding van deze situatie heb ik contact gehad met V.V.C., het bedrijf dat binnen onze organisatie de BHV- en EHBO-cursussen verzorgt en nog veel meer doet. Zij hebben een stukje nazorg gedaan. Ik heb de dag na de hulpverleningsinzet met Ad en Ben een gesprek gehad wat ik als heel prettig heb ervaren. Maar terugkomend op het bloedcontact verhaal. Nu het niet bekend is of ik iets heb opgelopen, ben ik een mogelijk besmettingsbron. Ik heb daarom weer contact opgenomen met V.V.C., met het hierboven staand verhaal en de vraag of ze handschoentjes hebben die in een sleutelhanger zitten, zodat ik ten alle tijden een paar handschoentjes bij me heb. Een dag later kreeg ik 3 sleutelhangers met handschoentjes en Kiss of live (mond op mond kapjes) met spoed opgestuurd, kosteloos! Ik wil met dit verhaal aangeven dat de keuze van onze directie om toentertijd met V.V.C. in zee te gaan een goede was en ik zou het prettig vinden als dit verhaal in jullie achterhoofden zal zitten, wanneer er weer een goede keuze gemaakt moet worden tot verlenging van het contract met V.V.C. . Met vriendelijke groet, een hulpverlener in Nederland.

Reactie op de oefencarrousel:

Erg fijn dat de oefencarrousel ieder jaar een nieuw programma kent. Het magneet/ tabletop spel van de eigen locatie werd als zeer leerzaam ervaren. Je kijkt dan toch even met andere ogen naar je eigen werkplek. Gezellige "bende", leuke sfeer om belangrijke veiligheidszaken weer op te frissen. Erg leerzaam, spannend, ontspannen en gezellig. Het wordt duidelijk overgebracht en als het nodig is word je geholpen.

Reactie op de veiligheidstraining van 2019:

Wat een leuke invulling van de training veiligheid hebben jullie voor dit jaar bedacht. Een hele afwisselende en interactieve sessie; veel verschillende zaken kwamen aan bod met als verrassing de Ecsape Room. Wat een hectische, chaotische en vooral luidruchtige Escape Room :) Tot volgend jaar in Utereg!

Reactie op de oefencarrousel:

Via deze weg wil ik jullie team van harte bedanken voor de leerzame dag. Mijn complimenten hoe het jullie iedere keer weer lukt om deze dag ontspannen te laten verlopen waarbij iedereen zich prettig voelt. Zo draagt deze dag met V.V.C.bij aan onze teambuilding. Nogmaals bedankt en tot volgend jaar!

Reacties op het lesprogramma van de BHV herhaling:

Mooie afwisseling qua programma en stof. Dingen als lego spel zijn erg leuk en leerzaam. Fijn dat baby-reanimatie in cursus aan bod komt. Brede casuïstiek van begin tot het einde uitvoeren en evalueren vond ik erg goed en leerzaam. In competitievorm/spelvorm vind ik een zeer prettige manier. Korte filmpjes zijn erg duidelijk en helpend voor beeldvorming. Praktische uitstapjes naar eigen situatie of werksituatie zijn erg aanvullend.

Aangesproken door een Duitse gaste in een hotel:

Zij vroeg 's morgens, tijdens het ontbijt, of wij de eerste hulp trainingen verzorgde in het hotel. Daar heb ik bevestigend op geantwoord, maar ook dat wij de brand en ontruiming trainingen verzorgen. Zij vertelde mij dat haar zoontje vorig jaar, tijdens een spel, omhoog werd gegooid, maar niet goed werd opgevangen. Hierdoor kwam hij met zijn schouder op een betonnen rand terecht. Sleutelbeen gebroken. Het team van het hotel heeft heel goed geholpen, hebben een ambulance gealarmeerd en wisten wat te doen. Het zoontje heeft een half jaar fysiotherapie gehad en is goed genezen. Toch erg leuk om zo te worden bedankt.

Van een van onze opdrachtgevers ontvingen wij de volgende mail:

Ik wil jullie namens de directeur bedanken voor jullie hulp tijdens het ongeval op school. Vanuit de directie van het bedrijf heb ik begrepen dat de uiteindelijke verwonding meevalt; een diepe snijwond, behandeld met een aantal hechtingen. Nogmaals bedankt voor het snelle optreden.

Complimenten aan V.V.C.:

Langs deze weg wil ik mijn complimenten geven aan het hele team van V.V.C. Ik heb gisteren (29 november 2012) enorm genoten, van de voor mij toch wel speciale dag, om een keer mee te draaien met jullie team. Daar ik ervan uit ging dat ik wat hand en span diensten zou moeten verrichten, werd ik toch in het hele proces betrokken, zowel het logistiek als wel het daadwerkelijk meedraaien met de oefeningen. Ik ervaar dit als een zeer unieke ervaring en sta er versteld van hoe ongedwongen de sfeer onderling is, zowel de deelnemers als wel de mensen van V.V.C. Doe iedereen de groeten en wellicht tot een volgende keer. Groetjes, jullie acteur in spe, Eric.

Na het volgen van de opleiding Eerste Hulp aan Kinderen ontvingen wij de volgende mail:

Ik ben erg tevreden over de inhoud van deze cursus en de manier waarop de docente de cursus heeft gegeven. Ik heb er veel van opgestoken! Volgend jaar ga ik dan ook zeker op herhaling.

Wij ontvingen na de BHV opleiding van december het volgende bericht:

Allereerst wil ik jullie nogmaals bedanken voor de goede BHV cursus. Ik heb in de cursus heel veel geleerd. Helaas, heb ik zoals ik heb verteld, al een zware calamiteit meegemaakt, echter mede door wat ik in de cursus heb geleerd, bleef ik rustig en heb ik kunnen helpen.

Na de uitnodiging om aan de jaarlijkse BHV herhaling mee te komen doen ontvingen wij de navolgende mail:

Ik hoop dat het weer net zo leerzaam is als altijd. Waarom ik dit zeg. Afgelopen weekend als 1ste hulpverlener ter plaatse bij iemand die niet goed werd. Omstanders wilden deze persoon in een auto stoppen en naar de huisartsenpost vervoeren. Mijn kennis, opgedaan bij één van jullie herhalingen, bracht mij ertoe de FAST methode te hanteren. Bij de A en S wist ik al genoeg en heb met spoed om een ambulance gevraagd. De meldkamer wilden weten hoe ik bij de diagnose kwam en kon melden dat ik BHV-er was met kennis van FAST. Hierop werden geen vragen meer gesteld en onmiddellijk een ambulance met een A1 melding naar het sportpark gestuurd. Ook bij aankomst van de ambulance ging geen kostbare tijd verloren, omdat ik heel snel duidelijk kon maken waarom ik een beroerte (CVA) vermoedde. Melding bij mij 14.09 uur, meldkamer 14.11 uur, ambulance ter plekke, 14.20 uur, vertrokken met patient 14.25 uur. Ik heb verder geen feedback meer gehad. Maar ik ben jullie dankbaar voor de training.

Een dag na de jaarlijkse BHV herhaling ontvingen wij het onderstaande bericht:

Hoi Ad en Willy.

Dank je, ik wil nog even aangeven dat ik het gisteren erg leuk en leerzaam vond. Ik vond het erg fijn dat er veel praktijk was waardoor ik weer veel geleerd heb. Ik had er namelijk over gedacht om dit jaar voor het laatst mee te doen maar door de les van gisteren ben ik toch van gedachte veranderd. Heel erg bedankt daarvoor.